Holistische massage

Holistische massage

Een holistische massage is gericht op bewustwording van je lichaam, vanuit het idee dat alles stroomt en samenhangt. Er bevinden zich veel herinneringen onder de huid, die je met praten niet altijd kunt bereiken. Het lichaam is dat deel van ons wezen, dat vaak wordt verwaarloosd – het moet ons dienen en in ruil daarvoor voeden wij het. Maar er is meer, veel meer, dat je lichaam nodig heeft en dat het jou ‘in ruil’ daarvoor terug kan geven. Dat alles kun je ervaren tijdens een holistische massage. Het tempo van deze massage is rustig, zodat je kunt voelen wat er gebeurt.

Het doel van de massage is niet in eerste instantie om je beter te voelen, maar om beter te voelen – waardoor je je in tweede instantie ook daadwerkelijk beter kunt gaan voelen. Doordat je uitgenodigd wordt de sensaties in je lichaam te ervaren, evenals de gevoelens die worden geraakt of de gedachten die in je opkomen, kunnen ze soms spontaan verdwijnen. Gewoon omdat ze er even hebben mogen zijn.

In december 2015 ben ik afgestudeerd als holistisch masseur aan de Holos Academie in Utrecht (www.holos.nl). Een holistische massage duurt in principe een uur en kost € 66,- . Je kunt er ook voor kiezen een langere massage te boeken (zie tarieven).

Voordat ik begin met de massage, zal ik altijd aan je vragen of er een bepaald deel van je lichaam is dat op dat moment om aandacht vraagt. Dat kan een pijnlijke plek zijn, een spanning, of een plek waarvan jij weet dat zich daar emoties ophopen.

Als je wilt dat ik gewoon mijn handen laat kiezen en bewegen, dan kan dat natuurlijk ook.

Tarieven massages (inclusief BTW) *

60 minuten: € 66,-
90 minuten: € 93,50
120 minuten: € 121,-

* De massages worden niet vergoed door de zorgverzekering. Betaling kan contant of per betaalverzoek. Afspraken graag 48 uur van tevoren afzeggen, zodat ik nog tijd heb om iemand anders in te plannen.