Over mij

Wie ben ik?

Een hele pagina over mij… Tsja, wie ben ik eigenlijk? Ik ben Kerstin Venhuizen, psycholoog en holistisch masseur. Dat eerste sinds 1992, dat laatste sinds december 2015. Mijn praktijk als psycholoog bestaat ruim 20 jaar en ik vind het masseren een prachtige aanvulling op dit werk. Zelf kwam ik een aantal jaren geleden in aanraking met massage en het heeft mij nooit meer losgelaten. Verbaasd als ik was over wat er dan allemaal kon gaan stromen, wilde ik zelf ook gaan aanraken, niet alleen met woorden maar ook met mijn handen. Ik merk dat ik heel blij word als ik masseer, alsof alles klopt.

Als therapeut blijf je je leven lang in therapie. Leren, je ontwikkelen, groeien. Dat is mooi en soms ook best vermoeiend, zeker als je als privé-mens ook een psycholoog bent (waanzinnig nieuwsgierig naar alles en iedereen om mij heen, inclusief mezelf). Toch wil ik inmiddels niet meer anders – ik gedij goed in mijn ‘gebeurlijke’ leven, vol dynamiek, soms rustig dobberend in mijn bootje op de golven. In de zomer van 2023 ben ik vanuit Utrecht naar Zutphen verhuisd– een stad die al heel lang mijn hart heeft gestolen – net als de Achterhoek, waar ik me helemaal thuis voel. Wanneer ik over de IJssel sta te turen, heb ik het gevoel dat alles klopt.

Ik geniet van muziek én van stilte om mij heen – nu ik weer alleen woon na mijn scheiding, kan ik dat helemaal zelf uitmaken. Fysiek bezig zijn geeft mij enorm veel energie: wandelen, fietsen, zwemmen, dansen en masseren, maar ook andere zintuiglijke sensaties zoals het ruiken van een bloem of lekker eten. Ik geniet van klarinet spelen in een straatorkest, Zweeds praten in Stockholm (Pippi Langkous is mijn heldin) en heel hard zingen. De slappe lach hebben vind ik zo’n beetje het heerlijkste wat er is, naast jonge katjes en karamelijs.

Opleidingen

Onderstaande opleidingen en cursussen heb ik succesvol afgerond:

  • ACT Basisopleiding (Stresswise Academy, 2022)
  • Holistisch masseur (2015)
  • Jungiaanse relatietherapie (2009)
  • Diverse cursussen hypnotherapie (2002-2006)
  • Rationeel Emotieve Therapie (1994)
  • Klinische Psychologie & gezondheidspsychologie (Rijksuniversiteit te Utrecht, 1992)